Header widget area right
961

Birgit Flipsen

HR Consultant

Birgit Flipsen

Ik ben een deskundig, enthousiast persoon die vanuit een helicopterview organisaties begeleidt door het inzetten van middelen en ideeën die de organisatie verder helpt te professionaliseren en te ontwikkelen.

Mijn ervaring binnen familiebedrijven werd door overnames door beursgenoteerde bedrijven breder en uitgebreider dan aanvankelijk mijn bedoeling was. Ik werd geconfronteerd met veel invloeden en belangen waardoor mijn rol naast verantwoordelijk te zijn voor organisaties in Nederland, ook een internationale rol kreeg. De combinatie van strategisch en beleidsmatig werken, gecombineerd met veel operationele taken, maakt dat ik een ervaren HR-vrouw ben geworden die in situaties zoals overnames, fusies en reorganisaties haar mannetje weet te staan. Ik heb bewezen leiderschap- en coachingvaardigheden opgedaan en heb een groot creatief vermogen om een complex probleem hanteerbaar te maken. Daarnaast ben ik als mens gegroeid en zal ik uitdagingen vol zelfvertrouwen oppakken.

Sportief

Naast werk leid ik een zeer sportief leven met hardlopen, zwemmen en fietsen. De fysieke activiteit maakt dat ik energie opbouw om betere prestaties neer te zetten. Bij het volbrengen van een marathon speelt naast doorzettingsvermogen ook discipline een grote rol. De combinatie van discipline, slim trainen, voeding, plannen en doorzetten maakt dat ik zeker weet dat ik de finish haal.

Moeder

Zonder ervaring of studie heb ik drie kinderen grootgebracht. De combinatie werken en gezin is altijd een logische combinatie geweest en ik zou niet anders gewild hebben. De balans in mijn eeuwige ambitie en kennisbehoefte bevredigen en moeder zijn voor mijn kinderen is een weg geworden die mij en mijn kinderen volwassen hebben gemaakt.

Inspiratie

Bronnen van inspiratie zijn de hele dag om me heen.  Van tegeltjeswijsheid, een goed gesprek, een boek, een film, het bos, het strand en het leven. Mijn kracht is wel mijn optimisme en ik denk dat ik vol overtuiging kan zeggen dat ik van elke tegenslag leer en uit elke situatie  iets goeds heb weten te maken. Blijven zitten met negatieve gevoelens zal ik niet doen.

Trots op resultaat

Als generalistisch HR Consultant ben ik trots op de vele trajecten en projecten die ik gedaan heb waarbij ik geniet van de combinatie van het juridisch, maatschappelijk en technisch werken. In mijn werk moet ik me constant ontwikkelen en bijblijven. Het liefst werk ik aan projecten binnen organisaties die complex zijn. Een organisatie mee helpen groeien en ontwikkelen en vanuit HR een rol spelen, vergt die lange adem die ik zo graag voor het resultaat inzet.

Uit de praktijk van Birgit

Het begon op een bijeenkomst van een collega-bedrijf waar ik de directeur van het technisch bedrijf leerde kennen. We raakten aan de praat en hij nodigde me uit om een keer met een klant van mij te komen kijken op zijn bedrijf. Graag nam ik de uitnodiging aan en een maand later zat ik aan tafel bij het bedrijf. De organisatie had een vraag en vroeg aan mij hoe ik daar een rol in kon spelen. Na wat gerichte vragen van mijn kant ben ik gaan nadenken en heb een voorstel gemaakt vanuit HR-perspectief.

Daarna was het een paar maanden stil, maar ik bleef gefascineerd door hun vraag en nam opnieuw contact op. Ze nodigden me uit om weer te komen praten. Dit keer met meer details en ook met de onderliggende problematiek. Ze stelden me opnieuw voor een uitdaging en na wat sparren met mijn collegae bij Itasc kwam ik met een voorstel dat ik na enige tijd mocht presenteren aan het Managementteam. Resultaat: er kwam een goedkeuring om te starten. Yes!

Het project werd het HR-project genoemd en kende een zachte en een harde kant. De hele organisatie heeft een transitie doorgemaakt waarbij opnieuw missie en visie zijn bepaald waaraan gecommitteerd moest worden.

Daarnaast zijn we doelstellingen gaan bepalen en vervolgens gaan inrichten hoe deze behaald konden worden.  Hierin moesten keuzes gemaakt worden.

Het opleiden, het coachen van medewerkers richting de doelen van de organisatie en er voor zorgdragen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, is een onderdeel van het hele HR-traject geweest.

Een geweldig mooie klus waarbij mijn generalistisch HR-werk volledig tot zijn recht kwam. Van strategisch, tactisch, de grote lijnen, het helicopterdenken tot het uitvoeren in detail.  Echt genieten, deze klus!

Lees hier het gesprek met Birgit Flipsen in ‘Even Centraal’ van Centraal Beheer Achmea (1 april 2016)

Heb ik je interesse gewekt of wil je graag met mij van gedachte wisselen? Leuk!
Neem rechtstreeks contact met mij op via 06 – 28 03 75 38.