Header widget area right

De wachters op de drempel

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Ken je dat? Je wilt iets nieuws beginnen. Beter nog, je gaat iets nieuws beginnen. Het roer gaat om. Een nieuwe baan, een nieuw bedrijf, een mooie reis, je gaat een avontuur aan. Je stapt uit je comfortzone en gaat onderweg naar het nieuwe, het nog onbekende. Maar wel met overtuiging, passie, energie, en wellicht met een plan. Kortom, je bent er helemaal klaar voor en gaat ervoor. En dan gebeurt het. Je bent eigenlijk nog maar nauwelijks op weg, en pats, boem. Daar gebeurt het. Er staat een wachter op de drempel....  

Read more

JUST DO IT!

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
JUST DO IT! Ik ben niet noodzakelijk voor of tegen Nike, maar ze kunnen in ieder geval wel treffende slogans maken. 'Just do it'. Slechts 8 letters om een hele krachtige boodschap neer te zetten, die geen verdere toelicht behoeft. 'Write the future' is er ook al zo een. Iets meer letters, maar wel hetzelfde idee. Sterke slogans, omdat het de gebiedende wijs is, die je aanspreken op je gedrag, op in beweging komen. Zonder irritant te zijn.

 

Read more

Falen is fantastisch!

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Falen is fantastisch! ‘Dat is nog eens een meevaller’ zal je nu waarschijnlijk denken, vooral als je veel faalt. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk wel om dat je weer opstaat en doorgaat. Moeilijk? Ach, je hebt (waarschijnlijk) ook leren lopen…  

Read more

Maak geen lijstje met met goede voornemens voor 2016!

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Met de Kerst, het vuurwerk, de oliebollen en een heel nieuw jaar in het vooruitzicht goed nieuws van het discipline-front: Maak geen lijstje met met goede voornemens voor 2016! Ja, je leest het goed, doe het niet.

 

Read more

Wees voorzichtig met positieve feedback

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Wees voorzichtig met positieve feedback! Velen van ons weten het zeker: het maken van vorderingen daagt ons uit om nog beter te worden. Maar uiterst fascinerende onderzoeken naar het realiseren van doelen laten ook de keerzijde van succes zien. Psychologen hebben namelijk ontdekt dat we vorderingen te makkelijk gebruiken als excuus om het even rustiger aan te gaan doen.

 

Read more

Hartslag variatie ratio

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Ongetwijfeld weet je dat je hart soms sneller en soms minder snel slaat. Loop maar eens snel een paar trappen op, en je zal merken dat je hartslag omhoog gaat. En door bijvoorbeeld te mediteren zal je hartslag dalen.

 

Read more

Weet wat je eet

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Weet wat je eet, zorg voor een laag glycemisch dieet Als je eet dan maakt het lichaam een chemische stofje, glucose. En dat is een erg belangrijk stofje. Want het komt in je bloedsomloop, en via de bloedsomloop overal in je lichaam, en dus ook in je hersens. En laat dit nou net de brandstof zijn voor de hersens. Brandstof om te denken, te doen, en je discipline uit te oefenen.

 

Read more

Gebrek aan slaap

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2
Gebrek aan slaap doet een grote aanslag op je discipline. Want als je moe bent, zijn je hersenen niet goed in staat om glucose efficiënt te absorberen. Hierdoor verlies je de ‘power’ in je wilskracht. Maar er zijn voldoende wetenschappelijk bewezen tactieken die je helpen een betere nachtrust te krijgen, zelfs zonder dat je meer uren hoeft te slapen, en die daarmee je discipline versterken. Ik geef er drie:   

Read more

Het belang van discipline

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2

Discipline is het vermogen om je korte termijn geneugten en genoegens ondergeschikt te maken aan een belangrijker doel dat op langere termijn ligt. Ik sprak er uitgebreid over met Dr. Geert van Boxtel, universitair hoofddocent cognitieve neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Hij stelt dat discipline in...  

Read more

Het ontwikkelen van discipline in de dagelijkse praktijk

itasc
0 comments
Blog

FKL_8214_2

Afgelopen week vroeg ik aan de deelnemers van een workshop in het kader van discipline en leiderschap welke ‘score’ zij zichzelf gaven voor hun eigen discipline. Bij de antwoorden vielen twee zaken op. Op de eerste plaats dat de scores op een schaal van 1 tot 10 uiteen liepen van een ‘totaal ongedisciplineerd’ tot en met ‘krankzinnig gedisciplineerd’. Interessante uitkomsten op een cijfermatige schaal…  

Read more