Header widget area right
960

Marcel Peijnenburg

Leiderschapsontwikkelaar

Marcel Peijnenburg

Ik ben een gedreven, enthousiaste, harde werker die mensen graag met humor en confrontatie inspireert. Ik ben op mijn best als ik midden in de organisatie sta en van daaruit mensen kan inspireren de wenselijke verandering te bewerkstelligen. Ik ben minder van de modellen en managementboeken. Ik heb een aantal inzichten vanuit het veld, mijn reizen en mijn mensenkennis opgedaan die ik koppel aan een goede gutfeeling’. Ik leef conform de gedachte: ‘People don’t care how much you know until they know how much you care’.

Ik geloof dat leiderschap het juiste antwoord is op de snelle en ingrijpende veranderingen van deze tijd. Organisaties en de betrokkenen in die organisaties, moeten steeds sterker kunnen koersen op het eigen moreel kompas en snel integere en juiste beslissingen kunnen nemen. Eenieder is de hele dag bezig met het managen van de eigen stakeholders; klanten, opdrachtgevers, collega’s, aandeelhouders, thuis et cetera. Dat vraagt veel van de betrokkenen en dan word je vaak gedwongen snel beslissingen te nemen. Maar dat hoef je niet alleen te doen. Je bent altijd een onderdeel van meerdere teams. Met collega’s horizontaal, met opdrachtgevers verticaal en met opdrachtgevers en thuis in de privé-omgeving. Het bouwen van teams is derhalve cruciaal. Niet enkel door te steengrillen en paintballen maar veel meer door het benoemen van de inspirerende en gewenste Horizon en de geldende leefregels (guiding principles) die bij dat team horen. De rugbysport geeft ons altijd mooie inzichten hoe een sterk team vanuit waarden en een gewenst resultaat kan samenwerken.

Maar in hoeveel teams je ook zit, het begint altijd met een sterke IK. Weet ik wat ik wil, welke keuzes ik moet maken, hoe ik prioriteiten stel, hoe ik kan verbinden met mijn dynamische omgeving en hoe wij de synergie optimaal kunnen vormgeven? Vragen die cruciaal staan in mijn aanpak. Ik geloof derhalve in het IK – WIJ – ZIJ gedachtegoed. In mijn programma’s bij opdrachtgevers werk ik altijd vanuit een sterk individu (persoonlijk leiderschap) gevolgd door het maken van een sterk team (team leiderschap) om vervolgens samen een meerwaarde te creëren voor de stakeholders collega’s, klanten en aandeelhouders. Een beproefd concept, niet een quick win, maar een partnership om samen te komen tot een duurzame en structurele verandering binnen de organisatie. 

Uit de praktijk van Marcel

Ik werk al een tijd succesvol samen met een vastgoedorganisatie die wereldwijd opereert en waarbij ik de Nederlandse vestiging begeleid.
In de vastgoed draait het eigenlijk altijd om transacties en resultaat. De ontwikkeling moet direct in lijn staan met omzet en commercieel succes. Cross Selling en geïntegreerde aanpak werden meer en meer speerpunten. Om dat te bewerkstelligen werd een breed ontwikkelingsprogramma uitgevoerd met daarin interventies voor het bestuur, het directieteam Nederland en de managementlaag daaronder. 

In de uitvoering is een ex-topsporter / coach benaderd die het programma Top Sport Top Management samen met mij heeft ingevuld. Hieruit volgden korte bijeenkomsten vanuit IK – WIJ – ZIJ waarbij de kracht was om de groep open te krijgen. Het was niet gebruikelijk je ‘bruine broek’ te tonen en kenden een ieder de rode jas. Juist elkaar ruimte geven om open te zijn hebben veel gebracht. Wat ik steeds meer merk is hoe belangrijk een gedragen vocabulaire is zoals afhankelijk, onafhankelijk en wederzijds afhankelijk. 

Het resultaat is een gedegen basis waar deze vastgoedorganisatie nu verder op is gebouwd. Er zijn nieuwe bedrijven gekocht en geïntegreerd die nu conform de inzichten uit het leiderschapsprogramma worden ingewerkt. Ook is er een Academy ontstaan en zijn er jaarlijks vele maatwerktrajecten geweest, waarbij Itasc hen heeft ondersteund en dit nog steeds doet.

Lees verder voor meer praktijkverhalen>…

Heb ik je interesse gewekt of wil je graag met mij van gedachte wisselen? Leuk!
Neem rechtstreeks contact met mij op via 06 – 54 72 55 76.