Header widget area right

Internationaal bedrijf  gespecialiseerd in Internationale Airport catering

Situatie:

Deze organisatie maakt een enorme groei door, met name internationaal. Al 15 jaar begeleid ik deze organisatie en ondersteun ik hen in het helpen vertalen van de visie en cultuur van de organisatie naar leiderschap. In totaal heeft de organisatie globaal 4 miljard omzet waarbij 25% internationaal is. De afgelopen jaren wordt er sterk internationaal acquisitie gedaan wat leidt tot exploitaties in Asia Pacific, midden Oosten, Afrika, en Europa.  

Invulling:

Op een viertal niveaus ondersteun ik de organisatie. 

Train-The-Trainer niveau om eigen managers te helpen gastvrijheid en kwaliteit te vertalen naar training programma’s die zij zelf verzorgen

Supervisorniveau / managementniveau in leidinggeven en gespreksvaardigheden

Managementniveau in leiderschap, afdeling management en team aansturing

General management niveau in strategie, leiderschap en van elkaar leren op airport catering exploitatie

Resultaat:

Internationaal is deze organisatie minimaal verdubbeld met een enorme financiële groei. Een hele ambitieuze, hoogwaardige organisatie die enorm committed is aan ontwikkeling en echt the human Capital hoog in het vaandel heeft staan. Ook de komende jaren zal expansie en uitbreiding een belangrijke topic zijn en zal ik geheel 2016 daar eveneens mijn rol in mogen nemen.

 

Twee labels van een Internationaal retailbedrijf

Situatie:

Deze twee labels hebben een sterke groei achter de rug. Afstemming van de productie en de sales organisatie was key en het was wenselijk het management weer eens nieuwe inzichten te brengen aangezien zij al langer op hun functie zaten en merkten een sterk patroon te hebben ontwikkeld. Daarnaast groeide de organisatie snel en werden nieuwe labels gekocht die geïntegreerd dienden te worden binnen de organisatie. 

Invulling:

Aangezien Leiderschap (accountability, keuzes maken, invloed nemen en veranderingsbereidheid) key waren in de vernieuwde organisatie,  is gekozen voor het Ik – Wij – Zij programma. De deelnemers bestonden uit productie, leidinggevenden, engineering, de sales organisatie en supply chain. Nadat dit programma voor het management en supervisors gegeven is,  wordt dit programma nu tweejaarlijks verzorgd voor nieuwe instroom.

Resultaat:

Een sterke financiële groei en verdubbeling in het aantal medewerkers. Ook internationaal worden labels verder geïntegreerd.

 

Internationale organisatie, gespecialiseerd in bagagesystemen

Situatie

Deze organisatie heeft een groeiambitie uitgesproken verder te groeien naar 2 miljard orderintake. Om dit succesvol te realiseren is er een Black Belt programma succesvol ingevoerd en was er sterk de wens om ook op competentiegebied de internationale salesorganisatie verder te ondersteunen. Itasc is geselecteerd om dit internationaal vorm te geven.

Invulling:

Het betreft hier een groep van circa 125 professionals binnen de salesorganisatie, engineering en lay out engineering. Er is een ‘game’ ontwikkeld waarin er een alliantie is aangegaan om samen te werken vanuit efficiency en effectiviteit. Deze game (een weergave van de realiteit in een classroom setting) heeft 3 maal plaatsgevonden voor een internationale groep. Dit bestond uit intakegesprekken en uiteindelijk een presentatie waarin zij werden begeleid door 14 ‘acteurs’ die hen info maar ook feedback gaven over hun aanpak en groeigebieden. Na de game heeft iedereen met het eigen management gezeten om te zien welke ontwikkeling hen verder kan brengen. Itasc heeft vervolgens 6 competentiemodules ontwikkeld op luisteren, analyseren, creativiteit, tactiek, onderhandelen en presenteren. Deze aanpak betrof de totale internationale salesorganisatie. 

Resultaat:

Een ieder is zich heel bewust van de eigen rol en de eigen groei. Door de betrokkenheid van de gehele organisatie is er een enorme synergie ontstaan vanuit sales, projectmanagement, engineering en supply chain. Op dit moment zijn wij ook met de andere divisies in gesprek of voeren daar reeds trajecten uit. 

< Ga terug…