Header widget area right
962

Mayta Braun

Leiderschapsontwikkelaar

Mayta Braun

Ik ben Leiderschapsontwikkelaar, Executive Coach en Auteur van verschillende management boeken. Maar je mag mij ook altijd inzetten als spiegel, wensput, klaagmuur, bedrijfsnar of vraagbaak. Wat je van mij mag verwachten? Een respectvolle confrontatie, een grote dosis kennis en ervaring, humor en de uitdaging om te denken.   

Leiderschap en discipline zijn de twee meest cruciale aspecten om te komen tot uitzonderlijke resultaten en prestaties. Leiderschap betekent dat je als mens en als organisatie je innerlijke kompas kent en belangrijker nog, het volgt. Leiderschap kent vele facetten. Een daarvan is discipline, het vermogen om door kunnen gaan waar het even tegen zit en anderen ophouden. En juist leiderschap en discipline blijken vaak de ontbrekende elementen te zijn om daadwerkelijk het positieve verschil te maken als mens en als organisatie.

Het ontwikkelen van leiderschap en discipline dient hand in hand te gaan, want discipline zonder leiderschap leidt tot niets, en leiderschap zonder discipline leidt tot frustratie en teleurstelling.

Mijn ervaring is dat er op dit gebied een enorme stappen gezet kunnen worden door individuen en in organisaties. Dat was bijna 25 jaar geleden de aanleiding om mijn eerste bedrijf, Itasc Nederland, te starten. Het resultaat van mijn interventies is een wezenlijke positieve impact op het succes van de mensen en organisaties waarvoor ik samen met het Itasc-team werk.

Managementauteur

Gouden Discipline

‘Gouden Discipline’ is hét handboek voor het ontwikkelen van discipline. Aan de hand van diepgaande interviews met gevestigde namen uit het bedrijfsleven, onderwijs, cultuur, sport en onderwijs ben ik samen met Jeroen van den Brink op zoek gegaan naar de psychologie en de fysiologie van de discipline. Het boek geeft vele praktische inzichten en bewezen technieken om discipline te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als binnen organisaties.

Ik, gezond egocentrisme, meer effectiviteit

In 2005 verscheen ‘IK, gezond egocentrisme, meer effectiviteit’ op de markt. Met inmiddels meer dan 25.000 verkochte exemplaren is IK uitgegroeid tot één van de absolute evergreens op het gebied van Persoonlijk Leiderschap, en een vaste waarde op het vakgebied van leiderschapsontwikkeling. ‘IK, Gezond Egocentrisme, Meer Effectiviteit’ schreef ik met managementgoeroe Remco Claassen.

Ondernemend adviseren

In 2013 schreef ik met collega Rolf Rosenmöller mee aan het boek ‘Ondernemend Adviseren’ (2013) van prof. Frank Kwakman van de Universiteit Nyenrode. Dit is het handboek voor professionals die boven de massa willen uitstijgen. Door niet alleen hun eigen vakgebied uiterst serieus te nemen, maar – als de situatie daarom vraagt – ook de rol van bedrijfskundige, adviseur of ondernemer te vervullen. Door kennis te hebben van de business van hun klanten en vragen van ondernemers in een breder perspectief te plaatsen. Om zo met betere adviezen te kunnen komen. Ofwel, om van vakprofessional naar businesspartner te ontwikkelen.

SLiM!

In 2016 is mijn nieuwste boek SLiM! verschenen, dat ik samen met Wout Plevier heb geschreven. In zes hoofdstukken nemen we je mee in de geheimen van en nieuwste inzichten in dat wat ons echt effectief maakt. SLiM! staat voor Sympathiek, Luisterend, Inlevend en Mpowerend zijn naar jezelf en anderen. Bestel het boek of meld je aan voor een online training. 

Uit de praktijk van Mayta

Een woningcorporatie in transitie

Uit ambitie, maar ook inspelend op de uitdagende marktontwikkelingen besluit een grote woningcorporatie een nieuwe koers te gaan varen. Daarbij bestaan geen heilige huisjes. Om alle veranderingen in goede banen te leiden wordt onder andere een beroep gedaan op de expertise van Itasc binnen de corporatiebranche.

Lees meer>…

Heb ik je interesse gewekt of wil je graag met mij van gedachte wisselen? Leuk!
Neem rechtstreeks contact met mij op via 06 – 41 09 13 32.